Studenten HBO

In het HBO wordt meer van je verwacht dan bij havo, vwo of mbo. Bijvoorbeeld dat je verantwoordelijkheid neemt voor je studievoortgang en zelfstandig werkt. De overstap is voor de één makkelijker dan voor de ander. Soms dreigt er in het voorjaar ‘ineens’ een bindend studieadvies, dat je wilt afwenden … of je afstuderen dreigt serieus vast te lopen omdat je onderzoeksvoorstel niet in orde is …

‘Slim’ studeren betekent efficiënt studeren en de studiepunten halen die je nodig hebt om aan het volgende jaar van je studie te kunnen beginnen of je studie af te ronden. Hierna geef ik drie voorbeelden waarmee jij je studie meer vaart kunt geven. Ik heb er – als docent in het hoger onderwijs – heel wat studenten mee kunnen helpen. De één in zijn eerste jaar, de ander bij het afstuderen en … steeds toegespitst op hun individuele vragen.

Graag wijs ik je de weg naar de vindplaats van uitstekende bronnen, ook internationaal. Blijf niet zoeken, maar leer vinden!

Waarom is samenvatten van boeken of artikelen bij literatuuronderzoek niet voldoende? Ervaar meer plezier in je studie: laat literatuur voor je werken! Hoor auteurs met elkaar discussiëren, bepaal en beargumenteer je eigen standpunt. Ik leer je luisteren, zodat jij voortaan bij literatuuronderzoek makkelijker antwoorden vindt op je onderzoeksvragen.

Praktijkonderzoek gaat verder dan theoretisch geneuzel en stelt je voor grote uitdagingen. Hoe los jij met een onderzoekende houding praktijkproblemen op?  Kijk over mijn schouder mee en verbind theorie en praktijk met elkaar. In de praktijk maak jij daarna als (toekomstig) professional het verschil bij het geven van aanbevelingen en adviezen.

Vakken als methoden en technieken van (kwalitatief) onderzoek en (academisch) schrijven zijn niet altijd boeiend. Soms haal je ze, maar heb je jezelf de vaardigheden van onderzoek of schrijverij niet voldoende eigen gemaakt. Dat is zeker in het jaar waarin je je studie moet afronden knap lastig. Ik kan je helpen je kennis op te frissen en je vaardigheden te trainen. De begeleiding lijkt dan iets meer op vakgerichte ‘bijles’.

Mijn support leidt tot duurzaam resultaat, want juist daar ben ik goed in (hier lees je meer over mijn ervaring). Ik bied je een kans om eenvoudiger studievoortgang te boeken en afstuderen aardiger te maken. Of begeleiding duur is? Dat bedenk je zelf, want jij bepaalt wat je betaalt!

Geïnteresseerd? Neem contact op: bel 06 51 070 297

Laat je kansen kantelen. Geef je studie zinvaart en maak bijzonder gewoon.